„Ez a szeretés soha el nem fogy” – kolozsvári kisdiákok anyák napi üzenetei

A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium előkészítő osztályos tanulóit arra kértük meg anyák napja közeledtével, hogy üzenjenek valamit az édesanyjuknak. Az elragadó felvételek titokban készültek az apukák segítségével, hogy meglepetés legyen a szülőnek.

Szép szőke, illatos, gyönyörű a ruhája, és a haja szép – így jellemezték az apróságok az anyukákat, ügyelve arra, hogy a külső jellemvonások mellett elmondhassák azokat a tulajdonságokat is, amiket mindennél jobban kedvelnek szülőjükben. Egyesek kiemelték, hogy anyukájuk szíve puha, ezért soha nem engedi mérgelődni őket, volt, aki arról számolt be, hogy tanulás után mindig puszit kap, mások arról, hogy a karantén alatt csak velük foglalkozik édesanyjuk, és gyakran veszi ölbe őket.

Rengeteget játszanak együtt, mellette érzik biztonságban magukat, és az is sokat jelent számukra, hogy „majdnem minden titkát” megosztja velük – mondták a gyerekek, akiknek ennyi törődés után nem esik nehezükre az eper- és anyaimádat között mérlegelniük. „Azért is szeretem, mert hoz finom epret. Az epret is szeretem, meg anyát is, de anyát jobban” – állította videójában határozottan egy kisfiú.

A gyermekek őszintén meséltek arról is, hogy az édesanyjuk segít nekik mindenben, gondozza őket, amikor betegek, „jól táplálja, és jól neveli” őket, mindig azt játszik velük, amit csak akarnak, mindent megenged, a legszebb ruháikat adja rájuk, minden este felteszi a „biztos megfürödtél?” kérdést, vásárol nekik, és még a meseidőt is becsempészi a mindennapjaikba. Ezért aztán nem vitás, hogy „anyuka a legjobb anya a földön”, ahogyan az sem, hogy „annyira szeretik őt, hogy ez a szeretés soha el nem fogy.”

Komjátszegi-Fábián Réka előkészítős diákjai húsvétkor virtuálisan locsolták meg női olvasóinkat, Mátyás király születésnapján pedig az igazságosról is meséltek nekünk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?