Nelu Tătaru: a WHO-nak továbbra is azok az ajánlásai, amelyeket Románia is gyakorlatba ültetett

Az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) továbbra is azok a hivatalos ajánlásai, amelyeket Románia is gyakorlatba ültetett - hangsúlyozta szombaton az egészségügyi miniszter.

Nelu Tătarut azzal kapcsolatban faggatták az újságírók, hogy a WHO képviselői nemrég gratuláltak a koronavírus-járvánnyal szembeni fellépésért Svédországnak, amely csak ajánlásokat fogalmazott meg a lakosságnak, nem vezetett be szigorú korlátozásokat.

"Másfél héttel ezelőtt a WHO igazgatója azt mondta, a neheze még csak most következik. Kezeljük a helyzetet ugyanolyan jól, ahogyan eddig tettük, és akkor mindannyian győztesként kerülünk ki ebből" - válaszolt a miniszter.

A tárcavezető hozzátette, a járvány elején hozott intézkedések célja, hogy minél kevesebb fertőzött és minél kevesebb haláleset legyen Romániában, hogy ne terheljék túl az egészségügyi rendszert. "Még nem vagyunk túl a csúcsponton" - nyomatékosította.

Nelu Tătaru azt is elmondta, fenntartja azt a döntését, hogy a kórházak a szükségállapot feloldása után is maradjanak az egészségügyi minisztérium irányítása alatt.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?