Nem zárja ki a tanügyminiszter, hogy ősszel is zárva maradjanak az iskolák

Abban az esetben, ha szeptemberben sem nyitnak újra a tanintézmények, jobban fel kell készülni a távoktatásra, és el kell érni, hogy minden romániai tanuló hozzáférjen a digitális oktatáshoz. 

Monica Anisie oktatási miniszter az Antena1-nek nyilatkozva rámutatott: ha a járvány alakulása miatt szeptemberben nem nyitnak újra az iskolák, jobban fel kell készülni a távoktatásra. Érvelése szerint krízishelyzetben kellett intézkedéseket hozni, mert a vírus miatt olyan helyzetbe kerültünk, amivel még senki nem találkozott. 

El kell érni, hogy minden tanuló hozzáférjen a digitális oktatáshoz, a minisztérium ugyanakkor önkéntes tanárok segítségével órákat fog rögzíteni. Monica Anisie reméli, hogy a szükségállapot lejártával nekiállhatnak a filmezéshez, és őszig elkészülnek a videók. 

Mint ismert, ebben a tanévben már nem nyitnak újra az oktatási intézmények, mindössze a végzős évfolyamok (8., 12. osztályosok) térhetnek vissza június elején két hétre gyakorolni a vizsgákra. A tanulmányi helyzetek lezárásához két osztályzatra lesz szükség, félévi dolgozatokat nem íratnak. A záróvizsgákat óvintézkedések között szervezik meg, a képességvizsga-időszak június 15-én, az érettségi pedig június 22-én kezdődik, ez utóbbi az írásbelikkel. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?