Idén is lesz Csíki Majális, de az online térben tartják az eseményeket

Gasztronómiai bemutatók, koncertek, kézműves-foglalkozások, kvízjátékok, fotópályázatok is szerepelnek a Csíki Majális idei programjában. Igaz, ezúttal „picit” másként szervezik meg a csíki családok körében népszerű eseményt.

Idén a koronavírus-járvány új helyzet, új kihívások elé állított mindenkit. A személyes találkozások és beszélgetések helyét átvették az online felületek, a nagy rendezvények helyét átvették a szűk családi programok. Mivel a rendezvény fő célja a közösség összefogása, a családok összetartása, családcentrikus programok biztosítása, a szervező Aktív Közélet Egyesület partnereivel közösen úgy döntött, idén is megszervezi az eseményt – közölték pénteken.

Ebben az évben, alkalmazkodva a koronavírus-járvány okozta helyzethez, „picit” másként, az online térben rendezik az eseményeket. A Csíki Majális másként elnevezésű rendezvénybe május 9–10-én az Aktív Közélet Egyesület Facebook-oldalán, élő közvetítés útján kapcsolódhatnak be az érdeklődők.

A szervezők igyekeztek a lehetőségekhez mérten idén is színes programot összeállítani. Lesz meseolvasás, kézműves-foglalkozás, gyerekkoncert a legkisebbeknél, otthoni sportprogramok, előadások különböző témákban, termékbemutatók, fotópályázat, kvíz, gasztropercek, de pálinka- és borkóstolót is terveznek. Esténként online koncertekre várják az érdeklődőket –közölték a szervezők.

„Ezekben a nehéz időkben is kiemelten fontosnak tartjuk a közösségünkre való odafigyelést, és bár személyesen nem találkozhatunk, igyekeztünk olyan színes, aktív programot összeállítani, amelyben a család, a közösség minden tagja megtalálja a számára megfelelőt. A kikapcsolódás biztosítása mellett adományozásra is lesz lehetőség, a térség rászoruló családjainak szeretnénk segíteni” – nyilatkozta a szervezők nevében Becze István.

A programról részletesebb információk találhatók az esemény Facebook-oldalán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?