Bihar megyében 51 személyt gyógyultnak nyilvánítottak

Péntek reggel már csak 273-an voltak intézményes karanténban a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint, míg csütörtökön még 287-en.

A Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházban jelenleg 144 ember (csütörtökön még 150), a kórház kihelyezett részlegének minősített püspökfürdői Ceres-szállodában pedig 456 személy van orvosi felügyelet alatt (egy nappal korábban 496-an voltak).

Az önkéntes elszigeteltségben lévők számát ezúttal sem közölték, de két újabb gyógyult betegről számoltak be: már összesen 51 embert nyilvánítottak felépültnek a megyében. Eddig összesen kilencen vesztették életüket a betegségben: egy 78 éves nő április 29-én, egy 88 éves férfi pedig április 30-án hunyt el, mindketten más betegségekben is szenvedtek.

A rendőrök az elmúlt 24 órában 421 személyt ellenőriztek, hét konvojt kísértek el Bihar megye határáig és négyet az intézményes karanténokig a helyi rendőrség munkatársaival és a csendőrökkel együttműködve. Utóbbiak is részt vettek az ellenőrzésekben és négy konvoj kísérésében a megyehatárig és az intézményes karanténokig, illetve ők őrzik a megyénkben működő négy intézményes karantént, valamint a tegnap vesztegzár alá helyezett révi roma közösséget is ők őrzik.

A katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai hat alkalommal kísértek konvojt a megyehatárig, illetve karanténba, továbbá a borsi határátkelőnél kialakított szűrőpontnál is dolgoznak. Szükség esetén ők szállítják kórházba a fertőzésgyanús, esetleg fertőzött pácienseket. Az előírások be nem tartásáért 70 esetben bírságoltak, összesen 179 ezer lej értékben és két bűnvádi eljárást indítottak hamisítás miatt.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?