Gyalogosövezetek Nagyvárad központjában: haladnak a munkálatokkal

A nagyváradi Bémer (Ferdinand) tér és a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utca gyalogosövezetté való alakítása is halad.

A Bémer teret és a Nagysándor József utcát egyaránt gyalogosövezetté alakítja a váradi önkormányzat, amelynek sajtószolgálata csütörtökön tájékoztatott a munkálatok állásáról.

A Bémer tér átalakítását tavaly május 7-én kezdték el, eddig a munka mintegy negyven százalékával készültek el, a tervezett kivitelezési határidő egyébként 18 hónap volt. Az áfa nélkül 18,4 millió lejes munkálat elvégézése kiírt nyílt árverést a Gavella Com Kft., a Porfido Ed Arte Consorzio Stabile és a Kal Trans Kft. alkotta cégcsoport nyerte el.

Az elmúlt közel egy évben a nagyváradi színház körül végezték el a különféle vezetéket cseréjét, lerakták a térkövek egy részét és az aszfaltozást is elkezdték. A Szent László híd felé folytatják a munkát, hátra van még a körforgalom és a zöldövezetek kialakítása, a díszkutak elkészítése is. A téren megszüntetik a parkolóhelyeket, és a tervek szerint egy önkiszolgáló kerékpárállomást is kialakítanak majd.

A Nagysándor utca átalakításának mintegy húsz százalékával készültek el, abba az átalakítás után csak az ottlakók és mentők tűzoltók stb. hajthatnak majd be. A munkálatok ára áfa nélkül 8,8 millió lej, a finanszírozásra a Regionális Operatív Programon keresztül nyertek támogatást.

A munkát tavaly július 24-én kezdték el és 12 hónapjuk van a kivitelezésre. A 3555 négyzetméternyi területen a többek között a vízvezetékek, elektormoshálózat és a távfűtési csövek cseréjén dolgoztak-dolgoznak. Hátra van még az aszfaltozás, a térkövezés, a kivilágítás, a zöldövezetek kialakítása és az utcai bútorok kihelyezése is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?