Fizetett gyakornoki programot hirdet Hargita Megye Tanácsa

Újra meghirdeti #Internship fizetett gyakornoki programját Hargita Megye Tanácsa. Elsősorban olyan, egyetemet végzett fiatalokat keresnek, akiket érdekel a gazdasági helyzet alakulása a koronavírus tükrében.

A Hargita Megye Tanácsának honlapján közzétett felhívás szerint a gyakornoki program célja, hogy a részt vevő fiatalok szakmai tapasztalatot szerezzenek, fejlesszék gyakorlati készségeiket, kompetenciájukat. A gyakorlat öt hónapja alatt a fiatalok megismerhetik a megyei tanács tevékenységi körét és kötelezettségeit, akár karrierépítésre is lehetőséget kaphatnak az intézménynél. 

A programra 10 olyan fiatalt várnak, akik egyetemi végzettséggel rendelkeznek és teljesítik az elvárt szakterületekre vonatkozó feltételeket. A megfelelő jelentkező „szívügyének érzi, hogy segítse Hargita Megye Tanácsának gazdaság élénkítéssel kapcsolatos igyekezetét a koronavírus terjedésének megfékezése céljával bevezetett korlátozások időszakát követően” – fogalmaz a megyei tanács felhívása. Kiemelt területeknek tekintik a turizmust, a mezőgazdaságot, az állattenyésztést és a kézműves tevékenységeket.

Az internship program egymást követő 5 hónapot foglal magába, a munkaprogram a gyakornoki szerződés alapján legfeljebb heti 30 óra (napi 6 óra) lehet. A program ideje alatt a gyakornokok havi bruttó 2 043 lejes javadalmazásban részesülnek (napi 6 órás munkaprogram esetén), ami módosul a ledolgozott munkaórák függvényében. A gyakorlati idő munkarégiségnek és szakmai tapasztalatnak számít, a program végén a gyakornokok bizonylatot kapnak.

A jelentkezéseket május 4-ig várják, az írásbeli vizsgát május 6-án, a szóbelit 8-án fogják megtartani, ezt követően május 11-én függesztik ki a végleges eredményeket. A programmal, jelentkezésekkel kapcsolatos információk megtalálhatók Hargita Megye Tanácsának honlapján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?