Végzősök figyelmébe: újabb, magyar nyelvű tételeken lehet gyakorolni

Újabb feladatlapokat fordítottak le a magyar nyolcadikosok és tizenkettedikesek számára, amelyek segítségével a tanulók gyakorolhatnak a záróvizsgákra. 

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet sajtókapcsolatokért felelős tanácsosa szerkesztőségünkkel közölte: a tanügyminisztérium hetente tölt fel teszteket rocnee.eu/testeantrenament/ honlapra, ezzel lehetőséget biztosítva a gyakorlásra. 

Közlésük szerint a tételek jelentős száma (hetente 110) és azoknak gyors elkészülte miatt az Országos Értékelési és Vizsgaközpontnak nincs lehetősége biztosítani a tételek magyar nyelvre való fordítását, ezért a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet és a kisebbségi főigazgatóság koordinálásával önkéntes pedagógusok dolgoznak a fordításokon. 

Az új magyar nyelvű tételek a nyolcadikosok számára itt, a tizenkettedikesek számára pedig ezen a linken elérhető. Hozzátették, az április 27-én közzétett tételek fordítása folyamatban van. Továbbá itt és itt érhetők el a korábban feltöltött magyar nyelvű feladatlapok. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?