Csíkszereda felkészül az oktatási intézmények újranyitására

Bár sok a bizonytalanság az oktatás újraindítása körül, Csíkszereda önkormányzata igyekszik felkészülni az intézmények újranyitására. Nőtt a városban a karanténban és az otthoni elkülönítésben tartózkodók száma, a héten befejezik a tömbházak fertőtlenítését. A csíkszeredai városi katasztrófavédelmi bizottság hétfői ülését követően Ráduly Róbert polgármester, a bizottság elnöke számolt be a legfrissebb információkról.

Csíkszeredában a legutóbb közölt adatokhoz képest nőtt az otthoni elkülönítésben és az intézményes karantéban tartókodók száma is. A kijelölt intézményes karanténnak helyet adó hét épületben összesen 135 személy tartózkodik – mondta el a városvezető, hozzátéve: gyakorlatilag megteltek a város közigazgatási területén az intézményes elkülönítésre kiválasztott helyek.

Otthoni elkülönítésben 31 fő van jelenleg a városban. A karanténnak helyet adó épületek felszereltségére vonatkozó újságírói kérdésre Ráduly Róbert elmondta: a város egy épületet biztosít erre a célra, a többit a megyei közegészségügyi igazgatóság szakemberei választották ki, így nincs tudomása azok állapotáról, az ottani körülményekről.

Az elöljáró beszámolt arról is, hogy a város tömbházainak fertőtlenítésének harmadik fázisa kedd és csütörtök között valósul meg. A munkák során feltöltik a lépcsőházakban elhelyezett fertőtlenítőszer-adagolókat is. Ezt követően a lakóközösségeknek kell majd gondoskodniuk a fertőtlenítésről és az adagolók utántöltéséről is.

Ráduly Róbert hangsúlyozta: bár sok még a bizonytalanság az iskolák újranyitása körül, a város igyekszik felkészülni arra, hogy május 18-án újraindul az oktatás. Ennek érdekében felkészülnek az iskolák rendszeres fertőtlenítésére és fertőtlenítőszer-adagolókkal való ellátására. Az elöljáró kiemelte: szeretnék mindezt saját alkalmazottakkal elvégezni, nem fognak külsős céget bevonni.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?