Szakszervezeti vezető: feletteseik nyomására bírságolnak a rendőrök

Kovacs Valer Temes megyei rendőr, szakszervezeti vezető azt állítja, hogy Ludovic Orban miniszterelnök személyesen hívta fel telefonon, miután arra panaszkodott, hogy kollégáit bírságolásra bátorítják a főnökeik.

Csütörtöki Facebook-bejegyzésében Kovacs Valer azt állítja, hogy Ludovic Orban biztosította róla, hogy ilyen utasítás nem létezik, ellenkezőleg, a rendőrfőnököket a bírságvadászat megfékezésére biztatják. Szakszervezeti vezetőként a bejegyzésben felszólítja a rendőrtársait arra is, hogy amennyiben indokolatlan büntetést vár el tőlük a felettesük, jelentsék a visszaélést, hiszen „mi állunk a lakosság szolgálatában, és nem fordítva”.

 

A Temes megyei rendőr április 11-én, szombaton tette közzé Facebook-oldalán a Ludovic Orban miniszterelnöknek címzett levelet, amelyben arra kéri, hogy segítsen a rendőrség köreiben uralkodó korrupció és a versenyszerű bírságolás felszámolásában.

Ezután készített vele interjút a Libertatea, amelyben Kovacs Valer azt állítja, hogy a rendőrfőnökök között egyfajta verseny alakult ki, hogy kinek a felségterületén sikerül több bírságot begyűjteni. Azt is elmondta, hogy szakszervezeti vezetőként korábban arra is felhívta a figyelmet, hogy mennyire hiányos a rendőrök felszerelése, 40 éves fegyverekkel kénytelenek dolgozni.

Állítása szerint ez egy kollegájának az életébe került. A rendőr azt is hozzáette, hogy előfordult már, hogy miután a sajtóban beszélt a rendszer hibáiról, szankciókban, például fizetéslevonásban részesült. 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?