Önzetlenség díjjal tüntették ki az etédi családorvost

Hargita Megye Tanácsa keddi rendes havi ülésén döntött arról, hogy Önzetlenség díjjal jutalmazza az etédi dr. Gálfi Czirjék Rozália családorvost. A doktornő a díjjal járó pénzjutalmat a koronavírus-járvány elleni küzdelemre ajánlotta fel.

Több fontos döntést sikerült meghozni a keddi tanácsülésen – emelte ki Borboly Csaba elnökkel tartott esti video-beszámolójában Biró Barna Botond megyei alelnök. Kiemelte,  a megyei gyermekvédelmi igazgatóság 850 ezer lej értékben ír ki pályázatokat államilag elismert szociális tevékenységet folytató egyesületek, civil szervezetek számára. Az alelnök beszámolt arról is, hogy a múlt héten történt oroszhegyi tűzeset kárvallottjai számára 45 ezer lejes támogatást hagyott jóvá a testület.

Az ülésen a megyei egészségügyi igazgatóság technikai felszerelésének bővítéséről, valamint a hétfőn felállított konténerkórház bővítésének megyei finanszírozásáról is döntöttek. Ezen kívül 100 ezer lejes támogatást ítélt meg a megyei közgyűlés a maroshévízi kórház számára a járvány elleni küzdelemre való felkészülés érdekében – számolt be Borboly Csaba megyei tanácselnök.

Hargita Megye Tanácsa kedden ugyanakkor Önzetlenség Díjjal ismerte el dr. Gálfi Czirjék Rozália etédi családorvos munkásságát. A kitüntetés azoknak az egészségügyi dolgozóknak adományozható, akik önzetlen tevékenységükkel járulnak hozzá az emberi életek megmentéséhez. Dr. Gálfi Czirjék Rozália 1954-ben született a Maros megyei Nagysármáson. Itt kezdte meg tanulmányait, 1981-ben a Kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen szerzett orvosi diplomát. Orvosi pályafutását Craiován kezdte, majd Székelyudvarhelyen, 1987-től pedig Etéden folytatta, folytatja.

Mint ismert, Hargita megyében Etéd községben regisztráltak először koronavírusos személyeket. A doktornő laudációja szerint "Dr. Gálfi Czirkék Rozáliának nagy szerep jutott az orvosi ellátás, a védekezés, a fertőtlenítés megszervezésében, valamint az ellenőrizetlen hírözönből származó és eluralkodó pánik féken tartásában". A megyei tanács ülésén élő bejelentkezés során megszólaltatott doktornő az elismeréssel járó pénzjutalmat a koronavírus járvány elleni küzdelem javára ajánlotta fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?