A szilágyságiak is kaptak védőfelszerelést a magyar kormánytól

A magyar kormány a kolozsvári főkonzulátus segítségével adományt juttatott el a Zilahi Sürgősségi Kórháznak, a Krasznai Krónikus Betegségek Kórházának és a Szilágycsehi Öregotthonnak – számolt be hétfőn a Szilágy megyei RMDSZ.

A védőfelszerelésekből álló gyorssegély szombaton érkezett meg a megyébe. A Zilahi Sürgősségi Kórház részére kiosztott egészségügyi adomány a következőket tartalmazza: 7.500 FFP maszk, 8000 egészségügyi maszk, 150 pleximaszk, 2.000 védőkesztyű, 260 védősapka, 500 cipővédő, 500 liter fertőtlenítőszer, 800 védőruha, 150 védőszemüveg.

A Krasznai Krónikus Betegségek Kórházának és a Szilágycsehi Öregotthonnak kiosztott egészségügyi adomány a következőket tartalmazza: 5.000 FFP maszk, 3.000 védőkesztyű és 250 fertőtlenítőszer.

„Szeretnénk köszönetet mondani a magyar kormánynak, Szijjártó Péter külügyminiszternek és a Kolozsvári Főkonzulátusnak, amiért ezekben a nehéz időkben gondoltak ránk is, és egészségügyi segítséget nyújtanak a szilágyságiaknak” – olvasható a Szilágy megyei RMDSZ közleményében.

Kapcsolódók

Kimaradt?