Antal Árpád szerint egyre türelmetlenebbek az emberek, de a neheze még hátravan

Akkor győztük le a koronavírus járványt, amikor nem fogjuk azt látni, hogy családunkból, a szomszédból, az utcánkból valaki megbetegszik vagy meghal – hívta fel a figyelmet Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Az elöljáró elmondta: főként a közösségi médián keresztül próbálja felmérni a közhangulatot, és az elmúlt napokban azt tapasztalta, sokan kezdik elveszíteni a türelmüket, sokan kétségbe vonják a szigorító intézkedések helyességét és jogosságát.

A sepsiszentgyörgyi elöljáró kifejtette: ő nem járványügyi szakember, viszont ezekben a napokban rengeteg tanulmányt elolvasott, és a hozzáértők szerint akkor leszünk győztesei ennek a folyamatnak, ha ezekben a napokban nem találkozunk másokkal, és otthon maradunk. „Megértem, hogy szép az idő, süt a nap és ilyenkor nehéz a lakásban maradni, de a lakosság türelmét kérem” – mondta Antal Árpád.

Rámutatott, hogy járványügyi szakemberek szerint még nem vagyunk túl a nehezén, hiszen Romániában várhatóan két-három hét múlva tetőződik a járvány, akkor éri el a csúcsát a megbetegedések és halálesetek száma. „Fontos, hogy addig mit teszünk, mennyire vigyázunk egymásra és magunkra, ezért kérem maradjanak otthon” – összegzett a háromszéki elöljáró.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Antal Árpád online sajtótájékoztatót tart | Monitorkép)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?