Úszómaratonnal gyűjtenek kisbuszra Marosvásárhelyen

Az Alpha Transilvana Alapítvány csapata a 2013-as marosvásárhelyi Swimathonon a Kitartás nappali központba járó gyerekek szállításához nélkülözhetetlen kisbusz megvásárlására gyűjt. Az úszók a két évvel ezelőtt elkezdett projektet szeretnék megvalósítani.

Az úszócsapat tagjai: Sandor Bogdan, Molnár Ingrid, Dudás Márk, Balogh Dániel, Ioana Roman, Stefan Balint és Vandor Lucian.

Vargancsik Iringó alapítványvezető a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy szombaton délelőtt harmadszorra szervezik meg a maratoni úszóversenyt. Ebbe a versenybe nevez be immár harmadik alkalommal az Alpha alapítvány is.  „Szeretnénk, ha a közösség minél több tagja bekapcsolódna ebbe a versenybe, hogy támogassa a célunkat” – magyarázta Vargancsik.

Eddig tízezer eurót sikerült összegyűjteni Marosvásárhelyen, illetve külföldi támogatók jóvoltából. A nappali központba sérült gyerekek járnak, akiket szállítani kell, mivel a tömegközlekedési eszközök Marosvásárhelyen nem rendelkeznek az erre megfelelő berendezéssel.

„Három éve úszunk ezért az ügyért, minden alkalommal Ioana Roman önkormányzati képviselő is támogat, úszik érettünk, de ugyanakkor mások is, sőt sérült gyerekek is vállalták és nagy sikerélményt jelentett ez számukra” – osztotta meg az élményeket az alapítványvezető lapunkkal: „péládul Ingridnek 11 métert sikerült úsznia és nagyon boldog volt ő is, a családja is, hogy a 44 méterből ekkora szakaszt meg tudott valósítani”.

Ioana Roman arról beszélt, hogy bár ő nem profi úszó, igyekeszik minden alkalommal a legjobbat teljesíteni. Annak ellenére, hogy ennél az alapítványnál nehéz problémákkal foglalkoznak, súlyos dolgokat kezelnek, mégis jó a hangulat, mindig mosolyognak és jókedvűek. „Ezért csatlakoztam hozzájuk és szeretném, ha még többen támogatnák ezt a nemes ügyet” – mondta az önkormányzati képviselő.

A részvételért 100 lejt fizetnek a csapatok, a támogatók a legkisebb összegekkel is segíthetik az alapítványt, akár 3-4 lejjel is. A nagyobb segítség a vállalatoktól érkezik, kereskedelmi cégektől.

A Swimathon szervezői szeretnék, ha szombaton a helyszínen nem csupán az úszók lennének jelen, hanem a támogatók és az érdeklődők is. A Swimathon úszóverseny része a héten zajló Civil szervezetek vásárának.

Kapcsolódók

Kimaradt?