Kijárási nyilatkozatokat és kézfertőtlenítőt osztanak Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi városháza újabb 50 000 darab kijárási nyilatkozatot nyomtatott és több mint 1 200 darab, egyliteres kézfertőtlenítő szert vásárolt, amit a lakóknak osztanak szét a lakóbizottságokon és tömbházfelelősökön keresztül, jelentette be csütörtöki, online sajtótájékoztatón Antal Árpád. 

A polgármester elmondta, a kinyomtatott kijárási nyilatkozatokkal elsősorban azokon kívánnak segíteni, akiknek nincs lehetősége otthon kinyomtatni ezeket. A város közel 1 000 lépcsőházában, illetve a sepsiszentgyörgyi üzletekben is megtalálhatók. 

A tömbházfelelősöknek ugyanakkor átadtak egyliteres kiszerelésű kézfertőtlenítőket, ahol lehet, ott a lépcsőházakban rögzítik, de van, ahol azt vállalták, hogy ezzel fertőtlenítik a kilincseket és egyéb felületeket, amelyekkel a lakók érintkezhetnek. 

Antal Árpád hozzátette: a városháza szakcéggel szerződött a közel 1 000 lépcsőház fertőtlenítésére. Az akció várhatóan jövő héten indul, és a tervek szerint 5 nap alatt fertőtlenítik az összes lépcsőházat. A lakókat időben tájékoztatják, hogy éppen melyik lakónegyedben dolgoznak. 

Megtudtuk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat további más, járványmegelőzéssel kapcsolatos lépéseket is tervez, ezekről akkor számolnak be, amikor sikerült szerződést kötni a beszállítókkal vagy a kivitelezőkkel, hiszen ebben az időszakban nehézkes a beszerzés és a munkavégzés. Újságírói kérdésre, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat tervezi-e – egyes városokhoz hasonlóan – kötelezni a védőmaszk viselését, Antal Árpád elmondta: a maszk viselést ajánlják, de mindaddig nem kötelezik, míg a lakosságnak nincs lehetősége be is tartani azt, hiszen nehéz védőmaszkhoz jutni. 

Kapcsolódók

Kimaradt?