Tehetséges tanulókat díjaztak Marosvásárhelyen

A megyei, területi, országos és nemzetközi versenyeken díjazott tanulókat tüntették ki szerdán a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban. A díjazás évek óta hagyomány az iskolában, az idén először nevet is kapott az esemény: a Tehetség napjának nevezték el ezt a napot.

Horváth Gabriella igazgatóhelyettes a maszol.ro-nak elmondta, nagy büszkeség az, hogy ennyi tehetséges diák tanul az iskolában, akik a tantárgyversenyeken, illetve a sportvetélkedőkön értek el kimagasló eredményeket. „Úgy érezzük, hogy az iskolának is jeleznie kell elismerését a gyerekek iránt egy oklevéllel, ezért ezt a napot teljes egészében erre szántuk” – mondta Horváth.

A Tehetség napján összesen 268 diákot és 60 tanárt méltattak. Horváth Gabriellától megtudtuk, a diákok között nem ritka, aki két-három tantárgyból is eredményt ért el, például matematikából, fizikából és kémiából, vagy matematikából, fizikából és angolból, de az sem ritka, hogy valaki egy tantárgyból a verseny valamennyi szakaszán kiemelkedő eredményt ért el.

Kimaradt?