Csíkszeredában is megkezdték a tömbházak fertőtlenítését

Zajlik a város lépcsőházainak fertőtlenítése, hamarosan mindenhová felszerelik az előírt kézfertőtlenítő-szert tartalmazó adagolókat. A polgármesteri hivatal munkatársait a járványvédelem szolgálatába állították. Új árusítási lehetőséget kapnak a megye zöldségtermelői és a húsvéti bárányról sem kell lemondaniuk a csíkszeredaiaknak. Minderről Ráduly Róbert polgármester számolt be a városi katasztrófavédelmi bizottság csütörtöki ülését követően.

Néhány nap állt a rendelkezésre, hogy megszervezzék Csíkszereda tömbházaiban a lépcsőházak fertőtlenítését, valamint felszereljék az előírt fertőtlenítőszert tartalmazó adagolókat. Eddig 72 tartályt vásároltak meg és további 500 darabot megrendeltek, hogy felszereljék a város 572 lépcsőházának bejáratához – mondta el Ráduly Róbert.

A fertőtlenítést folyamatosan végzik, ám pontos menetrendet nem tud közölni a polgármesteri hivatal, a haladás függvényében haladnak lépcsőházról-lépcsőházra. A fertőtlenítést végző szakcég 13 munkatársa végzi ezt a feladatot a legnagyobb körültekintéssel és engedélyezett vegyszerekkel – emelte ki Ráduly. A lakosság tájékoztatása és a megfelelő kapcsolattartás érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai közül akit lehetett, a járvány elleni védelemhez irányítottak.

A hivatal alkalmazottainak elsősorban a tájékoztatás és a kapcsolattartás a feladatuk. Ráduly Róbert ennek kapcsán azt is elmondta, hogy akit lehetett, elengedtek szabadságra, az idősebb alkalmazottaknak pedig már a járvány kitörésekor azt javasolták, hogy ne járjanak be dolgozni. A város fenntartásában álló intézmények (a Csíki Székely Múzeum, Csíki Játékszín, Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes) alkalmazottainak egy része kényszerszabadságon van, csupán az adminisztratív személyzet egy része végzi a munkáját.

A város élelmiszer-ellátásának biztosítása érdekében a megye zöldség-termelőinek új árusítási helyszínt biztosítanak. A város központi részén található promenádon ideiglenes jelleggel árusíthatják termékeiket a megye területéről érkező, hivatalos engedélyekkel rendelkező termelők – mondta el a polgármester.

A lakosság ellátásához kapcsolódó hír, hogy a város új üzletközpontjának már csupán egy boltja vár megnyitásra, ami a napokban kezdheti meg kereskedelmi tevékenységét. A városvezető arra is kitért, hogy a húsvétkor Székelyföldön hagyományos ételnek számító bárányok beszerzését is igyekeznek lehetővé tenni a lakosság számára: keresik azokat a tenyésztőket, akiktől a megfelelő körülmények között meg lehet vásárolni a bárányhúst az ünnep előtt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?