Maszkokkal és gumikesztyűkkel látják el a Bihar megyei családorvosokat

A háziorvosok munkáját támogatják annak a háromoldalú egyezménynek a segítségével, amelyet kedden kötöttek meg a Bihar megyei tanács kezdeményezésére az intézmény székhelyén, és a szerdai azonnali önkormányzati ülésen hagyták jóvá. 

Pásztor Sándor Bihar megyei tanácselnök, dr. Carmen Pantiș, a Bihar megyei orvoskollégium elnöke és Alexandru Pantea, a Vöröskereszt megyei kirendeltségének vezetője a háziorvosok és a rendelőkben dolgozók támogatásáról állapodott meg. 

Létrehoztak egy 151 ezer lejes alapot (100 ezer lejt a megyei tanács, 50 ezret, a megyétől kapott éves támogatását a Vöröskereszt, ezer lejt az orvoskollégium ajánlott fel), és ebből a pénzből a háziorvosi rendelők számára védőfelszereléseket vásárolnak. A beszerzést a Vöröskereszt végzi, és az orvoskollégium látja majd el a háziorvosokat maszkokkal, gumikesztyűkkel és egyszerhasználatos sebészeti köpenyekkel. A felszereléseknek a hét második felében kell a háziorvosi rendelőkbe érniük.

A szerdai önkormányzati ülést egyébként a biztonsági előírások betartásával szervezték meg, és videón a megyei tanács Facebook-oldalán is közvetítették. A tanácsosok hármasával léphettek be az ülésterembe, és fennhangon szavaztak a három napirendi pontról. Ily módon jóváhagyták a már említett egyezményt, valamint azt is, hogy rendkívüli körülmények között online tartsák meg az önkormányzati üléseket. Módosították a megyei költségvetést is, a tervezett kortárs képzőművészeti és kulturális központtól 400 ezer lejt vontak el, ebből a Vöröskereszt megkapta a 100 ezer lejt a védőfelszerelésekre, 300 ezer lej pedig a megye tartalékalapjába került.

(Címlapfotó forrása: a Bihar megyei tanács sajtószolgálata)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?