Koronavírus: elhunyt egy Maros megyei férfi is

Koronavírus-fertőzésben életét vesztette kedd délután egy 70 éves Maros megyei férfi – tájékoztatta késő esti közleményében a Maszolt a Maros megyei prefektúra. Elhunyt egy idős Szeben megyei férfi is, így 82-re nőtt a koronavírus halálos áldozatainak a száma, közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport. 

A Maros megyei férfit kedd délután mentővel szállították a Maros Megyei Sürgősségi Kórházba, ahonnan a fertőző betegségeket kezelő klinikára vitték. Állapota a délután során súlyosbodott, az orvosok nem tudták megmenteni az életét. A kormánybiztosi hivatal nem közölte, hogy a férfit melyik településről szállították a kórházba, csupán annyit jegyeznek meg, hogy a negyedben ahol lakott, volt egy igazoltan koronavírusos fertőzés. Az epidemiológiai ankét elkészítése folyamatban van.

Kedd este egy másik halálesetről is jelentettek a román hatóságok: a Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint március 30-án elhunyt egy 70 éves, Szeben megyei férfi is, akinek 31-ére lett pozitív a koronavírus-tesztje. A tájékoztató szerint a férfit a Szeben megyei kórházban ápolták, és veseelégtelenségben, valamint szívbetegségben szenvedett. Mint kiderült, ő a férje a koronavírus 51. halálos áldozatának, körülbelül 3 héttel ezelőtt Törökországban tartózkodtak kezelés miatt.  

A nap folyamán a Stratégiai Kommunikációs Csoport számos halálesetről számolt be, csak Suceava megyében nyolc elhalálozást jelentettek

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?