Módosították Csíkszereda költségvetését a koronavírus-járvány miatt

Hét darab lélegeztetőgép vásárlása miatt módosították Csíkszereda költségvetését. A berendezéseket a Hargita Megyei Sürgősségi Kórház részére fogják megvásárolni a városi katasztrófavédelmi bizottság javaslatára, 700 ezer lejbe kerülnek.

Utolsó „hagyományos” tanácsülését tartotta kedden a csíkszeredai önkormányzati testület. A testületi szabályzat módosításáról hozott döntés értelmében a jövőben online fogják megtartani az üléseket. A képviselők elfogadták a városi katasztrófavédelni bizottság javaslatát és hét lélegeztetőgép vásárlására csoportosítottak át összegeket a város költségvetéséből – tájékoztatott a tanácsülést követően Ráduly Róbert polgármester.

A hét berendezés összértéke 700 ezer lej, mondta el a Maszol érdeklődésére a városvezető. Az életmentő készülékeket a kórház segítségével fogják megvásárolnini, bíznak abban, hogy a közbeszerzési eljárás időben eredményes lesz, és a lélegeztetőket használhatják az esetleges koronavírusos betegek gyógyításában.

Újságírói kérdésre Ráduly Róbert elmondta: Csíkszeredában folytatódnak a megkezdett nagyberuházások. Így dolgoznak a Nagy Imre Iskola, az Aranyalma Óvoda, a Tulipán Napközi Otthon épületein, valamint az Octavian Goga középiskola kollégiumának felújításán is. Újra intenzíven haladnak a Kalász lakónegyedet érintő munkák is, és célegyenesben van az Erőss Zsolt Aréna felújítása.

Ráduly Róbert arról is tájékoztatott, hogy a napokban 20 fedél nélküli személyt helyeztek el a város hajléktalanszállóján, ők állandó felügyelet alatt vannak, és aki jogosult rá, ellátásban is részesül a város szociális igazgatóságán keresztül. Rajtuk kívül Csíkszereda közigazgatási területéről 3 hajléktalant irányítottak a hivatalos lakcímük szerint érintett önkormányzatokhoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?