Élesden is találtak koronavírus-fertőzött személyt

A páciens eredetileg az élesdi (Bihar megye) kórházba került be, szervezetében Nagyváradon mutatták ki a vírus jelenlétét.

A beteget tüdőgyulladás tüneteivel szállították az élesdi kórházba, majd onnan a nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Városi Kórházba, ahol elvégezték a koronavírus-tesztet, az eredmény pedig pozitív lett.

Az élesdi kórházban vasárnap lefolytatott járványtani vizsgálat szerint az egészségügyi személyzet tagjai közül 16-an kerültek kapcsolatba a beteggel, mindannyiuktól mintát vettek, jelenleg házi karanténban vannak, tájékozatott a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP).

Az élesdi kórházat fertőtlenítették, a DSP egy munkatársa hétfőn helyszíni ellenőrzést tart, és újabb intézkedéseket rendelhet el a páciensek és a kórház dolgozóinak biztonsága érdekében.

Szombaton este felröppent a férfi halálhíre is a megyei és az országos sajtóban, ám ezt ma reggel cáfolták. A férfi csütörtökön került az élesdi kórházba, szombaton szállították Nagyváradra, a digi24.ro információi szerint intenzív osztályon kezelik. A tévécsatornának dr. Gheorghe Carp, a Bihar megyei kórházak munkája összehangolásának felelőse azt mondta: a kórház igazgatója és személyzete nem tartotta be a 12-24 órás váltások bevezetéséről szóló ajánlást, így a beteg három műszak dolgozóival került kapcsolatba. 

Biharban egyébként a hivatalos közlések leállításáig kilenc Covid-19-es betegről számoltak be.

(Címlapfotó forrása: Wikipedia)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?