Vizsgafelkészítő videósorozat indul a nyolcadikosoknak az Erdély TV-ben

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) és Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére SuliTV8 címmel hétfőtől vizsgafelkészítő videósorozat indul nyolcadik osztályosoknak az Erdélyi Magyar Televízióban – derül ki az RMPSZ szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

Három tantárgyból (magyar nyelv és irodalom, román nyelv és irodalom, matematika) 10-10 darab, egyenként 25 perces videót készítettek a Hargita Stúdió munkatársai, melyben szakmai együttműködő partnerek voltak Hargita és Kovászna Megye Tanfelügyelősége és a csíkszeredai Apáczai Csere János Pedagógusok Háza.

Az elkészült videók sugárzását az Erdélyi Magyar Televízió vállalta. Március 30. (hétfő) – április 3. (péntek), valamint április 6. (hétfő) – 10. (péntek) között naponta tantárgyanként egy-egy rész sugárzására kerül sor. A vizsgafelkészítő anyagok közvetítésének kezdési időpontja minden nap délelőtt 11 óra. A napi három anyag – tantárgyanként egy-egy – egymást követően, mindig ugyanabban a sorrendben kerül adásba.

 

A videók minden nap, a közvetítést követően elérhetők lesznek a SuliTv8 Facebook-oldalán

Mint írtuk, hétfőtől Telesuli címmel a Román Televízió (TVR) is közvetít magyar nyelvű tanórákat a nyolcadikos és tizenkettedikes diákok számára. Erről a kezdeményezésről itt olvashat részleteket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?