Önkéntesek és segítségre szorulók jelentkezését várja a nagyváradi Együtt vagyunk! platform


-A A+Önkéntes segítők és segítségkérők jelentkezését egyaránt várja az Együtt vagyunk! önkénteshálózat, amelyet nagyváradi jótékonysági és civil szervezetek, történelmi egyházak és az RMDSZ hoztak létre azzal a céllal, hogy a koronavírus-járvány idején hatékony segítséget tudjanak nyújtani az arra rászorulóknak.

A kezdeményezést létrehozó szervezetek a www.egyuttvagyunk.ro online platform elindításával azt remélik, hogy munkájukat összehangolva, a lehető legtöbb területen tudnak hathatós támogatást biztosítani azoknak, akik a leginkább veszélyeztetett célcsoportokba tartoznak, köztük az idős, beteg és/vagy egyedülálló személyeknek.

A honlap Segítséget adok menüpontja alatt az olyan magánszemélyek jelentkezésére számítanak, akik valamely területen (bevásárlás, gyógyszervásárlás, szállítás, telefonos szolgálat magányos emberek számára stb.) önkéntes munkát kívánnak felajánlani. A honlapon található Segítséget kérek gomb alatt található űrlap kitöltésével ugyanakkor azon nagyváradiak jelentkezését is várják, akik valamely felsorolt területen ellátásra szorulnak. Regisztrálni személyes alapadatok (név, elérhetőségek) megadásával lehetséges.

Az önkéntesmunka mellett az Együtt vagyunk! önkénteshálózat várja mindazon magánszemélyek, vállalkozók és cégek anyagi támogatását is, akik így kívánnak részt venni ebben a közösségi segítő kezdeményezésben. Az adományokat a platformot működtető Összefogás Nagyváradért Egyesület számlájára várják (Asociația Alianța pentru Oradea, Adószám: 39319626, Székhely: Nagyvárad, Simion Bărnuțiu utca 14. szám, IBAN: RO59BTRLRONCRT0440405701, Banca Transilvania). Amennyiben erre igény és lehetőség lesz, később további felajánlásokkal bővülhet az önkéntes szolgálat. Ezirányú javaslataikat a regisztrációkor opcionálisan kitölthető Megjegyzések rovatba várják. 

A szervezők kérik, hogy a segíteni kívánók vagy segítségre szorulók elsősorban az online platformon jelezzék ilyen irányú szándékaikat. Részletekről érdeklődni az office@egyuttvagyunk.ro e-mailon keresztül is lehet. A 0770918097- es telefonszámon (hétköznap 10-16 óra között) kereshetik a www.egyuttvagyunk.ro segítőplatform csapatát.

Az Együtt vagyunk! kampány a Diakónia Keresztyén Alapítvány, a Caritas Catolica, a Nagyvárad-Belvárosi Baptista Gyülekezet, a Máltai Szeretetszolgálat, az Összefogás Nagyváradért Egyesület, a Bihar megyei és Nagyváradi RMDSZ, a Nagyváradi RMDSZ Nőszervezet, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, illetve a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete együttműködésében jött létre, a honlapot a Dotface csapata készítette.
HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X