Időjárás: továbbra sem ígérnek semmi jót a meteorológusok


-A A+Négy megyére érvényes, másodfokú (narancsszínű) viharriadót adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Az elsőfokú (sárga), erős szélre vonatkozó előrejelzés ugyanakkor 28 megyére és Bukarestre vonatkozik. 

A meteorológusok a március 26-a 10 óra és március 27-e 10 óra közötti időszakra narancsszínű figyelmeztetést adtak ki Krassó-Szörény, Mehedinţi, Hunyad és Gorj megye hegyvidékeire, ahol 80-110 km/h sebességű széllökések várhatók, és a szél erősen felkavarja a havat. 

Ugyanarra az időszakra sárga jelzésű figyelmeztetést is kiadtak a szakemberek, ez az ország összes hegyvidékére érvényes, és 70-90 kilométeres óránkénti sebességű széllökéseket jósol. Magas fekvésű régiókban a szél által felkavart hó jelentősen lecsökkenti a látótávolságot. 

Csütörtökön 10 és 18 óra között Munténia, Dél-Erdély és a tengerpart nagy részén a széllökések elérhetik az 55-70 km/h sebességet. Az ANM szerint a heves széllökések pénteken, március 27-én kitartanak a hegyvidéken és az ország délkeleti vidékein.  

(Címlapi illusztráció forrása: romaniatv.net)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X