FRISSÍTVE- Koronavírusos betegek kezelésére áll át egy Kolozs megyei magánkórház

FRISSÍTVE: A Kolozs Megyei Tanács átveszi a szucsági Polaris Kórházat a COVID-19-el fertőzött betegek részére, és állja a kezelési költségeket.

A tanács közleménye szerint ez az első eset Romániában, hogy magánkórházban oldják meg a koronavírusos betegek kezelését. A Bács községhez tartozó Szucságon levő kórháznak nagyon jó adottságai vannak a betegek elkülönítésére és kezelésére, nyilatkozta Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke. Az intézményben 180 páciensnek biztosítanak helyet.

A Kolozs megyei önkormányzat ugyanakkor két kolozsvári épületet vesz át, ahol 182 férőhelyet biztosít karantén céljára. Az intézmény alárendeltségébe tartozó Univers T szállodát tegnaptól az Olaszországból érkező, házi elkülönítésbe vagy kötelező karanténba helyezett személyek rendelkezésére bocsátotta, itt összesen 80 férőhely áll rendelkezésre.

„Mindent megteszünk, hogy felkészüljünk egy esetleges kiélezett járványügyi helyzet kezelésére, ezt szolgálják a foganatosított intézkedések is. Dolgozunk azon, hogy szükség esetén bővíteni tudjuk a karanténhelyek számát. A kormányzat és a helyi önkormányzatok által bevezetett korlátozások is azt szolgálják, hogy lelassítsuk a folyamatot. A legfontosabb, hogy a kórházi, egészségügyi kapacitás megfeleljen az aktuális betegszámnak, a fertőzöttek száma ne legyen robbanásszerű” — idézte Vákár Istvánt, a Kolozs megyei tanács alelnökét az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének közleménye. 

A romániai koronavírus-járvánnyal foglalkozó hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?