Hétfőtől iskolatévé segítségével készülhetnek a diákok az érettségire és képességvizsgára

Iskolatévé segítségével készülhetnek az érettségire, illetve a képességvizsgára a tanulók a koronavírus miatt elrendelt kényszervakáció ideje alatt. Az oktatási tartalmakat a közszolgálati televízió sugározza.

A nyolcadik osztályos tanulók számára az órák reggel zajlanak (9-től a román nyelv és irodalom, 9:30-tól a matematika), a 12. osztályosoknak pedig délután (15 órától román nyelv és irodalom, 15:30-tól matematika), a román közszolgálati televízió kettes csatornáján (TVR 2).

A 12. osztályosoknak heti két-két kurzust tartanak románból és matematikából, és egy-egy kurzust biológiából, kémiából, fizikából, történelemből és földrajzból. A tanfolyamok a TVR 2-n, az interneten, a TVR YouTube-csatornáján és a www.tvr.ro honlapon is követhetők.

A műsorok hétfőtől péntekig nézhetők. Monica Anisie tanügyminiszter arra kérte tanárokat, hogy amíg az oktatás szünetel az iskolákban, a technika és az internet eszközei révén járuljanak hozzá a diákok tanulási folyamatához. A tanárok a CRED (Curriculum relevant, educaţie deschisă pentru toţi) nevű program infrastruktúráját felhasználva tölthetnek fel egy felhőbe oktatási tartalmakat, amelyeket minden tanár és tanuló elérhet.

(Címlapi illusztráció forrása: tvr.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?