Hivatalos adatok: 139 koronavírus-fertőzöttről és 9 gyógyult személyről tudnak Romániában

Újabb megbetegedéseket igazoltak vasárnap Romániában, ezzel 139-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. Közülük 9 személyt gyógyultnak nyilvánítottak, kiutalták őket a kórházból – tájékoztatott a Stratégiai Kommunikációs Csoport. 

Vasárnap 16 új esetet igazoltak: 4-et Bukarestben, 4-et Aradon, 3-at Brassóban, kettőt Brăilán, és egy-egyet Konstancán, Teleormanban és Iași-ban. Az újonnan diagnosztizált személyek mindegyike valamelyik fertőzött kontakt személye, vagy pedig karanténba helyezett személyekről van szó. 

Korosztály tekintetében 5 és 71 év közötti páciensekről van szó, derül még ki a Stratégiai Kommunikációs Csoport tájékoztatójából. 

Hozzáteszik: minden koronavírus-fertőzött személyt Bukarestben, Iași-ban, Kolozsváron, Temesváron, Craiován vagy Konstancán kezelnek. Valamennyi fertőzöttnek jó az állapota, kivéve a Victor Babeş járványkórházban kezelt férfit, akinél szövődmények léptek fel, de az ő állapota is javult már.

Az ország területén jelenleg 2 855 személy van intézményes karanténban, további 14 640-et lakhelyükön különítettek el. Országos szinten 3 205 koronavírus-tesztet végeztek el, ezek közül 3 066-ban negatív eredményt kaptak.

Március 15-éig az Európai Unió és az Európai Szabadkereskedelmi Társulás országaiban összesen 39 768 fertőzőtett regisztráltak. A legtöbb eset Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban van.

A koronavírus romániai terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

(Címlapfotó forrása: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?