Nagyváradon is felfüggesztették az ügyfélfogadásokat

Az ügyfélfogadás felfüggesztése mellett döntött a legtöbb nagyváradi és Bihar megyei közintézmény is a koronavírus-veszély miatt. A megyében egyelőre nincs Covid-19-cel fertőzött beteg.

Vesztegzár alatt jelenleg 49-en vannak Bihar megyében, házi karanténban valamivel kevesebben, mint tegnap, 248-an, közülük 146-an az általuk kitöltött kérdőívek okán, és 102 hozzátartozójuk. Kórházban 14 ember van, és eddig ugyancsak 12 negatív teszteredmény érkezett vissza a megyébe.

Színházi előadást közvetítenek Nagyváradról is

A megelőző intézkedések részeként a Nagyváradi Állami Filharmóniánál egyelőre március 22-éig függesztették fel a koncerteket, de ezt a határidőt meghosszabbíthatják. A Szigligeti Színházban és a Regina Maria Színház március 31-éig nem várják a közönséget. Elmarad a Valahol Európában című előadás fiatalok számára meghirdetett szereplőválogatója, és a Szigligeti Tanoda is felfüggeszti tevékenységét erre az időszakra. A már megvásárolt jegyeket és bérleteket egy későbbi időpontban érvényesíthetik a nézők. 

A Szigligeti Színház ugyanakkor csatlakozott a Tompa Miklós Társulat – Marosvásárhelyi Nemzeti Színház kezdeményezéséhez: „Március 15-én #maradjotthonnézzélszínházat, és ünnepeld március idusát Csiky Gergely Buborékok című színművével! Vasárnap kövesd a színház Facebook-oldalát, és kattints YouTube-csatornánkra!” – áll a színház Facebook-oldalán. 

A Gheorghe Șincai Bihar megyei Könyvtár közlése szerint ők egyelőre március 23-áig zártak be a nagyközönség előtt, és halasztottak el minden, náluk tervezett eseményt. A kölcsönzés meghosszabbítását a 0359/800-368-es telefonszámon (munkanapokon 8 és 15 óra között) vagy a prelungiri_somatii_bjb@yahoo.com e-mail-címen kérhetik.

Ügyfélfogadás felfüggesztve

A Bihar megyei rendőrségen április 1-jéig függesztették fel az ügyfélfogadást, a cabinet@bh.politiaromana.ro e-mail-címen várják a  panaszokat, bővebb tájékoztatás itt olvasható.

A Nagyváradi Szociális Igazgatóság kéri, hogy honlapjukon tájékozódjanak, az ügyfélfogadást ők is felfüggesztették. A bölcsődéket és a nappali központokat bezárták. Nagyváradon egyébként a Nymphaea Élményfürdőt és az Őssi strandot is bezárták, egyelőre március 27-éig, a Gyermekváros és a város uszoda egyelőre március 22-éig tart zárva. A váradi lakosság-nyilvántartó irodához március 16–31. között kizárólag online időpont-egyeztetés után lehet menni az iratokért. 

A Bihar megyei tanácsnál is felfüggesztetették az ügyfélfogadást, egyelőre március 31-éig, őket a registratura@cjbihor.ro e-mail-címen vagy a 0259/410-181-es telefon-, illetve a 0259/410-182-es faxszámon lehet elérni.

A Nagyváradi Ítélőtábla is közölte, hogy március 16-tól április 3-áig csak a sürgősnek nyilvánított ügyekben hoznak döntést, az iktatóban és az archívumban pedig munkanapon csak 9 és 10 óra között fogadnak ügyfeleket.

A Bihar megyei prefektúra is felfüggesztette az ügyfélfogadást, egyelőre március 31-éig, egyelőre a registratura@prefecturabihor.ro e-mail-címen, a 0259/411-550-ös telefaxszámon, illetve postán elérhetőek.

Ugyaneddig a határidőig a gépjárművek forgalomba íratásával illetve a jogosítványcserével kapcsolatos ügyintézéshez csak a www.drpciv.ro honlapon lehet időpontot egyeztetni, az útlevelek kiadásához pedig a www.epasapoarte.ro oldalon, az ügyfeleknek azt javasolják, hogy az elkészült útleveleket ne személyesen vegyék át, azok kézbesítését – nyolc lejes költség ellenében – futárszolgálattal kérjék.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?