A korrupcióval vádolt Mircea Beuran orvos házi őrizetből hatósági felügyelet alá kerül

A bukaresti ítélőtábla helyt adott Mircea Beuran orvos fellebbezésének, és az ellene foganatosított, házi őrizetre vonatkozó rendelkezést hatósági felügyeletre módosította.

A bukaresti törvényszék múlt héten 30 nappal hosszabbította meg Mircea Beuran házi őrizetét, az orvos azonban fellebbezett, és a fellebbviteli bíróság helyt adott keresetének, arra hivatkozva, hogy esetében indokolatlan a házi őrizet. Ehelyett Beurant 60 napra hatósági felügyelet alá helyezték.Az orvost azzal gyanúsítja az Országos Korrupcióellenes Ügyészség, hogy tízezer eurós csúszópénzt fogadott el egy orvostól, akinek azt ígérte, hogy egyetemi asszisztensi állást biztosít neki a bukaresti Carol Davila Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. A tett elkövetésekor Mircea Beuran az egyetemi szenátus elnöke, a 10-es számú sebészeti osztály igazgatója, az általános sebészet diszciplína és doktori iskola vezetője, a bukaresti Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem professzora volt.

A nyomozók szerint Mircea Beuran 2018. december 18-án 10 ezer eurót kapott egy orvostól azért, hogy egyetemi asszisztensi állás meghirdetését indítványozza a Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Az összegért cserében Beuran megígérte, hogy az állásra kiírt versenyvizsgát az illető orvos fogja megnyerni. Beurant a szóban forgó orvos jelentette fel a DNA-nál. Az ügyészek azt is hozzátették, hogy a beígért állást mai napig nem hirdették meg.

Mircea Beuran a Floreasca kórház sebészeti osztályának vezetője volt, amikor egy páciens meggyulladt a műtőasztalon, és belehalt sérüléseibe. Beurant ezt követően menesztették tisztségéből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?