Ilyen időjárásra számíthatunk hétvégén

Szombattól lehűl az idő, csapadékra lehet számítani egész Romániában, a csúcshőmérsékleti értékek nem haladják meg a 14 Celsius fokot az ország dél-keleti részén sem, jelentették a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) tájékoztatása szerint az északi és észak-nyugati régiókban már pénteken hűvösebb lesz, mint csütörtökön volt, felhős égboltra és esőre számíthatunk, az ország többi részén viszont még marad az enyhe, az időszakhoz képest meleg idő. A hegyekben havas eső, havazás várható. A csúcsértékek 11-12 Celsius fok körül mozognak Máramarosban, a Körösök vidékén és Moldova északi részén, és 22-24 fok körül a déli, dél-keleti országrészben.

Szombaton tovább hűl a levegő hőmérséklete, az égbolt változó lesz, az ország déli részén délutánra megnő a csapadék esélye. A hegyvidéken szélre és vegyes csapadékra lehet számítani, az ország észak-keleti és dél-keleti részén is megerősödik a szél. 8 és 16 Celsius fok között mozognak majd a csúcsértékek, a minimumok pedig -6 és 6 fok között.  

Vasárnap folytatódik a lehűlés, helyenként -9 fok is lehet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?