Koronavírus Romániában: tovább nőtt a fertőzöttek száma, ezt lehet tudni állapotukról

Még egy koronavírusos beteget diagnosztizáltak Romániában, ezzel elérte a 48-at a fertőzöttek száma. Legutóbb egy 20 éves, bukaresti nőnél mutatták ki a vírus jelenlétét.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport legfrissebb tájékoztatása szerint eddig 48 koronavírusos megbetegedést regisztráltak az országban, a fertőzöttek közül hatot gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. Jelenleg 1 450 személy van intézményes karanténban Romániában, további 12 878-at pedig otthonukban különítettek el.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai szerint szerdán 813 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívószámra a koronavírussal kapcsolatban. A lakosság tájékoztatása érdekében létrehozott 0800.800.358-as zöldszámra 6118 hívás futott be. A külföldön élő román állampolgárok a +4021 320 2020-as számon érdeklődhetnek a koronavírust érintő hasznos információkról.

Hivatalos forrásból tájékozódjunk!

A Stratégiai Kommunikációs Csoport ugyanakkor hangsúlyozza, hogy hamis az az információ, miszerint vesztegzár alá helyeznék Bukarestet vagy az ország bármely más városát. A hatóságok arra kérik az állampolgárokat, ne terjesszenek olyan információkat a közösségi oldalakon vagy más kommunikációs csatornákon, amelyek nem hivatalos forrásból származnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?