Részleteket tudtunk meg a koronavírussal fertőzött székelyföldi nőről

Szerdán egy 53 éves kovászna városi nő esetében igazolódott be, hogy koronavírussal fertőzött, tájékoztat a Kovászna megyei prefektúra.

A nő március 8-án tért haza Olaszországból, azóta otthoni vesztegzár alatt volt. A leleteiből a bukaresti Matei Balş országos járványtani intézet igazolta vissza a koronavírus fertőzést. A fertőzött asszonyt szerdán a kolozsvári kórház fertőző osztályára szállították, tájékoztatott Iulian Constantin Todor prefektus.

Sajtóértesülések szerint a koronavírussal fertőzött Kovászna városi asszony egy sepsiszentgyörgyi közintézmény alkalmazottja, és férjével együtt sízni volt Olaszországban, ott kaphatta el a betegséget. A háromszéki hatóságok elkezdték feltérképezni, hogy a fertőzött kovásznai asszony kikkel került kapcsolatba, hogy az érintetteket kivizsgálhassák és karanténbe helyezhessék.

Kovászna megyében még két személy van intézményes karanténban, az ő leleteiket is elküldték a bukaresti intézetbe. Ugyanakkor 66 személy van házi vesztegzárban, felügyelet alatt, mert fertőzött területekről érkeztek. A háromszéki prefektúra felhívja az érintettek figyelmét, hogy ne hagyják el a számukra kijelölt helyiségeket mert amiatt büntetést kockáztatnak, illetve tartsák a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal és jelentsenek az egészségügyi állapotukról.

Szerdára már 37-re nőtt Romániában a koronavírus fertőzöttek száma, a fertőzés pedig egyre terjed ezért a hatóságok további szigorításokat is elrendeltek. Betiltották a 100 fősnél nagyobb beltéri rendezvényeket is, a közintézményeket kötelezik, a magán szférának pedig ajánlják, hogy az alkalmazottakat ne egyszerre dolgoztassák, hanem szabjanak meg három különböző időpontot a munkakezdésre, illetve a befejezésre.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?