Félórás a várakozási idő a nagylaki autópálya-határátkelő belépő oldalán

Szerda reggelre 30 percre csökkent a várakozási idő a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelő belépő oldalán, a be- és kiutazó személyek száma pedig alacsonyabb volt, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Matei Filip Ionuţ, az Arad megyei határrendészet szóvivője azt nyilatkozta, hogy kevesebb gépkocsi érkezik a határátkelőhöz a belépőoldalon, mint egy szokványos napon. A várakozási idő jelenleg 30 perc, míg kedd este és az éjszaka folyamán 50 perc volt.

„Bár kisebb a forgalom, azért kell valamivel többet várni az átkelésre, mert egészségügyi ellenőrzések zajlanak a koronavírus elterjedésének fékezését célzó intézkedések részeként” – magyarázta a szóvivő.

Az elmúlt 24 órában, azaz kedd reggel 10 órától szerda reggel 10 óráig összesen 10 600 személy kelt át a határon Nagylaknál, míg 2019 ugyanezen időszakában számuk 12 ezerre rúgott.

Az országos határrendészeti felügyelőség szerda reggel közzétett általános adatai szerint az elmúlt 24 órában összesen mintegy 110 ezer személy lépte át az országhatárt. Közülük 54 ezren érkeztek, 56 ezren pedig távoztak az országból. 2019 hasonló időszakához viszonyítva ez 35 százalékos csökkenést jelent, akkor ugyanis 163 700 személy kelt át a román államhatáron.

A határrendészet a tájékoztatással azokat a híreszteléseket akarta cáfolni, melyek szerint az Olaszországból hazatérő román állampolgárok „megrohamozták” a határátkelőket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?