Medvét kergettek el az éjszaka a csendőrök Hargita megyében

Medvéhez riasztották a csendőröket a keddre virradó éjszaka a Hargita megyei Vaslábon. A lakosságot a RO-ALERT rendszeren figyelmeztették az esetleges veszélyről.

A csendőr-felügyelőség sajtóosztálya szerint egy nő jelentette a 112-es egységes segélyhívószámon, hogy két medvét látott a kertje közelében. A nő azt mondta, hogy Vasláb Gyergyóújfalu felőli bejáratánál levő egyik háznál látta a medvéket, egy mezei út közelében.

A helyszínre kiérkezett csendőrök egy medvét találtak ott, és elkergették az erdő felé. „Vélhetően a ház közelében hagyott háztartási hulladékok vonzották oda” – jegyzi meg közleményében a csendőrség. Kivezényeltek a helyszínre egy rohammentős egységet is, a helybélieknek pedig figyelmeztető üzenetet küldtek a RO-ALERT rendszeren.

A csendőrség továbbra is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben medvét látnak, azonnal forduljanak segítségért az egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.

(Címlapi illusztráció forrása: capital.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?