Koronavírus-fertőzés Romániában: rengetegen vannak házi karanténban

Tizenhatan vannak jelenleg karanténban az országban, 12.927 személyt pedig otthonukban különítettek el - közölte szombaton a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Jelenleg hat koronavírus-fertőzöttet kezelnek a temesvári, a kolozsvári, a iaşi-i és a craiovai járványkórházban. A temesvári és a craiovai egészségügyi intézménybe beutalt páciensek továbbra is tünetmentesek, a kolozsvári és a iaşi-i kórházban levőknek pedig jobb az állapotuk, mint beutalásukkor volt, lázmentesek - áll a tájékoztatásban.

Szombatig összesen kilenc személynél mutatták ki a koronavírust Romániában, hármat közülük már gyógyultnak nyilvánítottak. A Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai szerint pénteken 86 hívás érkezett a 112-es egységes segélyhívószámra a koronavírussal kapcsolatban, ezek közül a legtöbb - 14 - Temesvárról. A lakosság tájékoztatása érdekében létrehozott 0800.800.358-as zöldszámra 1079 hívás futott be a pénteki nap folyamán.

A külföldön élő román állampolgárok a +4021 320 2020-as számon érdeklődhetnek a koronavírust érintő hasznos információkról - emlékeztet a közlemény.

Kapcsolódók

Kimaradt?