Háromévi ösztöndíjra pályázhatnak mesteris és doktori hallgatók

A Collegium Talentum tehetség-támogató rendszer pályázatot hirdet határon túli fiatal magyar értelmiségiek kutatómunkájának, mesteri és doktori tanulmányainak, valamint posztdoktori tevékenységének támogatására. Ennek keretében három éven keresztül ösztöndíjat, szakmai tutori segítséget, szakkönyvtámogatást és nemzetközi konferenciákon való részvételi lehetőséget biztosítanak.

A támogatottak tudományterülete a mikrobiológiától az informatikáig, az atomenergiától a teológiáig, a néprajztól a matematikáig számos diszciplínát ölel fel.  Lakhelyük a Csallóköztől Székelyföldig, és a Kárpátaljától a Vajdaságig terjedhet. A Collegium Talentum támogatója a magyar állam a Bethlen Gábor Alapon keresztül.

A Collegium Talentum ezt a tevékenységét egy határokon átnyúló méretű, láthatatlan kollégium típusú, falak és határok nélküli intézmény.  A kollégium működése során már eddig is komoly eredményekkel bizonyította a képzés sokszínűségét és hatékonyságát. 2010-től immár 70 kollégista részesült ösztöndíjban, és most 2013-ban újabb 30 fő felvételére írják ki a pályázatot.

A felvételi folyamat az írásbeli pályázat elbírálásából, és az azok alapján kiválasztott potenciális kollégisták budapesti szóbeli meghallgatásából áll. A felvételi pályázatot a www.collegiumtalentum.com honlapról letöltött Jelentkezési lappal és mellékleteivel elektronikusan kell beküldeni a collegiumtalentum@edutus.hu címre május 31-én éjfélig.

Kimaradt?