Helyzetjelentést adtak a hatóságok a koronavírusos fertőzéssel kapcsolatban

Kedden Románia-szerte harmincheten vannak intézményes karanténban koronavírus-veszély miatt, 9639 személyt pedig lakhelyén különítettek el - közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Az ország öt erre alkalmas laboratóriumában összesen 551 olyan személy biológiai mintáit vizsgálták meg, akik COVID-19 vírussal megfertőződött emberekkel léptek kapcsolatba, vagy a koronavírus által sújtott régiókból érkeztek Romániába. Az 551 közül négy teszteredmény lett pozitív.

A negyedik személyt kedden diagnosztizálták, őt a temesvári járványkórházba utalták be. A páciensnek semmiféle tünete nincs. A férfi tőszomszédait otthonukban különítették el, és orvosi megfigyelés alatt tartják őket - közölték az illetékesek.

A hatóságok arra kérték a házi karanténban lévő személyeket, hogy ne hagyják el tartózkodási helyüket, és tartsanak állandó kapcsolatot a közegészségügyi igazgatósággal. A koronavírussal időben elsőként diagnosztizált férfi már meggyógyult, a másik három vírushordozó kórházban van Kolozsváron, illetve Temesváron, állapotuk stabil - tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A koronavírussal kapcsolatban országon belül a 0800 800 358 telefonszámon, külföldről a +4021 320 2020 számon lehet érdeklődni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?