Októberre elkészülhet Csíkszereda terelőútjának aszfaltozása

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala kedden délután aláírta a város terelőútjának makadám borítású szakasza aszfaltozásának kivitelezési szerződését. A munka várhatóan áprilisban kezdődik és szeptember végéig végeznek vele – közölték a sajtó nyilvánossága előtt lezajlott aláírási procedúra alkalmával.

A város észak-déli elkerülőútjának 1,2 kilométeres szakaszát az útalap tömörülése érdekében tavaly november végén nyitották meg a gépkocsiforgalom számára.

Az aszfaltozás kivitelezésére januárban lefolytatták a közbeszerzési eljárást. Mindkét jelentkező megfelelt a műszaki feltételeknek, de végül a kisebb értékű ajánlatot tevő ING Service Kft. nyerte meg a licitet – közölte a kedden tartott sajtóeseményen Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere.

 A keddi sajtótájékoztató keretében Szőke Domokos alpolgármester és Buzogány Károly cégtulajdnosos 5.376.781 lej bruttó értékben aláírta az aszfaltozás kivitelezésének szerződését is az ING Service Kft.-vel.A munkálatok elvégzésére februárban kibocsátották az építkezési engedélyt is.

A szerződés értelmében a kivitelezési idő hat hónap, és a munkakezdést várhatóan április elején rendeli el a polgármesteri hivatal, így szeptember végére számítanak a befejezésre. Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere hangsúlyozta: júniusig szintkülönbség-mérésekkel folyamatosan ellenőrzik az útalap süllyedésének mértékét – addig havonta javításokat eszközölnek rajta –, és maga az aszfaltozás csak akkor kezdődik, ha a süllyedés megállt. Addig a kivitelezés egyéb munkáival – szalagkorlát-szerelés, közvilágítás – haladnak.

Ezen szakasz kivitelezését a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) finanszírozzák. A város észak-keleti és észak-déli elkerülőútja 4,25 kilométeres hosszúságban egybefüggővé válik az új szakasz aszfaltozásával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?