Koronavírus Romániában: ezek a legfrissebb hivatalos információk

Országos szinten jelenleg 42 személy van intézményes karanténban és 9431-et otthonában különítettek el, tájékoztatott kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Romániában eddig három személyt diagnosztizáltak a COVID-19 vírussal, egyikük már nem vírushordozó, a két legutóbbi teszt negatív lett esetében. A másik két személy a kolozsvári, illetve a temesvári járványkórházban fekszik, állapotuk stabil.

A hatóságok felkérik az otthonukban elkülönített és megfigyelés alá helyezett személyeket, hogy tartsák be az elkülönítésre vonatkozó szabályokat, ne hagyják el lakhelyüket, és folyamatosan tartsák a kapcsolatot az egészségügyi hatóságokkal.

„Tegnap (hétfő - szerk. megj.) az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság bűnvádi eljárást indított a betegség leküzdésének a meghiúsítása miatt egy személy ellen, aki elhagyta lakását, pedig a karantén időszakot töltötte otthonában” – olvasható a közleményben.

A hétfői nap folyamán 1081 hívás futott be az állampolgárok rendelkezésére bocsátott zöld számra, amelyen információkat kérhetnek a koronavírussal kapcsolatban. Az 112-es sürgősségi számon 73 hívást regisztráltak ebben a témában.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport felhívja a lakosság figyelmét, hogy csak a hivatalos forrásokból (kormány, egészségügyi minisztérium, belügyminisztérium, külügyi tárca, katasztrófavédelmi felügyelőség) származó információkat vegyék figyelembe, és információkért hívják a 0800 800 358-as számot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?