Egészségügyi államtitkár: kerüljük a nőnapi puszilózást


-A A+Idén ne adjanak puszit, csak nyújtsák át a virágot – ezt üzeni Nelu Tătaru egészségügyi államtitkár azoknak, aki a közelgő nőnap alkalmával fel szeretnék köszönteni a hölgyeket.

Az egészségügyi minisztériumban csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a koronavírus romániai jelenlétével kapcsolatos óvintézkedésekről. Az államtitkár emlékeztetett, hogy közeleg március elseje és március 8.

Romániában nem csak nőnapkor, hanem már március elsején virágokkal és márciuskákkal szokás kedveskedni a hölgyeknek, rendszerint puszik kíséretében. „Ezúttal adjuk át a virágokat, és ne puszilózzunk” – idézte a Mediafax Nelu Tătarut.

Romániában szerdán jelent meg a koronavírus: az ország déli részén, egy Gorj megyei fiatalembernél mutatták ki a fertőzést. Az első fertőzött egyelőre tünetmentes, a bukaresti járványügyi intézetben kezelik, és mindenkit kivizsgálnak, aki kapcsolatba került vele.

Országszerte 99 embert helyeztek karanténba, több mint hétezret pedig otthonában szigeteltek el, miután olyan országokból tértek vissza Romániába, ahol már megjelent a koronavírus-fertőzés.

(Nyitókép forrása: ziarulunirea.ro)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X