Karantén még nincs Arad megyében, de elkülönített személyek vannak


-A A+Koronavírus-fertőzés miatt még senkit sem helyeztek karanténba Arad megyében, de 66 személye setében elrendelték az elkülönítést: két hétig lakhelyükön kell tartózkodniuk, és nem érintkezhetnek senkivel.

Az Arad Megyei Prefektúra sajtóközleményében hangsúlyozták: az illetők esetében nem merült fel a fertőzés gyanúja a koronavírussal, de mindannyian Olaszországnak azokból a tartományaiból érkeztek haza Aradra, amelyeket sújtotta a járvány. Azt is közölték, hogy több százan lépték át az óvintézkedések vasárnap esti bevezetése óta az Arad megyei közúti határátkelőhelyeket, akik a koronavírus által érintett térségekből jöttek, de akinek nincs Arad megyei lakcíme, azokat a lakhelyük szerint illetékes megyei közegészségügyi igazgatóságoknak kell nyilvántartásba venniük.

A prefektúra sajtóosztálya azt is nyilvánosságra hozta, hogy ha karanténra kerülne a sor, akkor 138 fekvőhelyet tudnának azonnal biztosítani, szükség esetén pedig további 280-at készítenek elő. Azt nem közölték, hogy melyek a karanténnak kijelölt szálláshelyek.

(Nyitókép: Az aradi prefektúra épülete | A szerző felvétele)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X