banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Szigorításokat vezetnek be a romániai iskolákban a koronavírus miatt

Felszólította hétfő este az oktatási minisztérium a megyei tanfelügyelőségeket, hogy a koronavírus terjedésére való tekintettel korlátozza, függessze fel vagy akár tiltsa be a külföldi utazással járó iskolai tevékenységeket.

A minisztérium közölte: ha netán jóváhagynak külföldi utakat diákcsoportok számára, a tanfelügyelőségek kötelesek erről tájékoztatni a közegészségügyi igazgatóságokat, feltüntetve az úticélt, az utazás időtartamát, a külföldre távozó tanulók és kísérőik névsorát. A diákcsoportok és kísérőik a külföldi útjukról való hazatérésük után, de még az iskolájukba való belépésük előtt kötelesek orvosi igazolást felmutatni arról, hogy egészségesek.

A minisztérium ugyanakkor azt ajánlja az iskoláknak, hogy a lehetőség szerint függesszék fel a diákok tömeges részvételével járó rendezvényeket: szimpóziumokat, konferenciákat, helyi vagy országos intézmények szervezett látogatását. A tárca ajánlásai között szerepel az is, hogy az Iskola másként hetet a tanintézményen belül szervezzék meg a pedagógusok.

(Nyitókép forrása: adevarul.ro)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?