Karanténba helyeztek Háromszéken egy Olaszországból érkezett családot

Karanténba került a háromszéki Bodzafordulón egy család, amelynek tagjai nemrég érkeztek meg Olaszországból. Bár a háromtagú családban senkinél nem azonosítottak koronavírus által okozott tüneteket, a két felnőttet és egy gyermeket elővigyázatosságból a lakásukban, vesztegzár alatt tartják a hatóságok.

Iulian Constantin Todor Kovászna megyei prefektus hétfői közlése szerint a háromtagú család az elmúlt napokban, repülővel érkezett Olaszországból. A háromszéki közegészségügyi igazgatóság szakemberei hétfőn felkeresték és orvosi vizsgálatnak vetették alá őket. A helyzet a hatóságok ellenőrzése alatt van, nincs ok pánikra, tette hozzá a háromszéki prefektus.

A Kovászna megyei Sürgősségi Helyzetek Bizottsága úgy döntött, a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében minden gyanús esetet kiemelten kezel, és felszólították a helyi önkormányzatokat, hogy jelöljenek ki olyan helyiségeket, ahová karanténba lehet helyezni a fertőzésgyanús személyeket.

Ștefan Platon, Bodzaforduló alpolgármestere elmondta, a település lakói közül nagyon sokan dolgoznak Olaszországban, ám többségük a déli térségekben vállalt munkát, amely egyelőre nem érintett a koronavírus fertőzés által. Bodzafordulón két művelődési házat és egy sporttermet jelöltek ki a karanténba helyezendő személyek számára, amelyet átmeneti otthonként rendeznek be – közölte a település alpolgármestere.

Olaszországban, Lombardia és Veneto tartományokban a rendkívüli intézkedések ellenére több mint 150 fölé nőtt a koronavírusos megbetegedések száma, ezért ez a két térség vesztegzár alá került. Itáliában a Kínából terjedő kór már négy halálos áldozatot követelt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?