Sepsiszentgyörgy készül a tavaszra: lakónegyedi zöldövezetek szépítését tervezik

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat már meghirdette az idei lakónegyedi szépítési programját. Akárcsak az elmúlt években, idén is jelentős összeggel támogatják a lakónegyedi tömbházak körüli zöldövezetek szépítését és rendezését. A lakótársulások április 30-ig igényelhetnek a városházától padokat, díszfa-csemetéket, cserjéket, élő sövényt, virágokat, fűmagot és tömbházakat övező kert-elemeket. Az eljárás igen egyszerű, mindössze egy kézzel írott kérést kell leadni a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodájában.

A tömbházaik környékét rendezni kívánó programban az alábbi javakat lehet igényelni: a pad darabja 930 lej, a díszfa csemeték darabja 25 lej, cserjék 10 lej, élő sövény folyómétere 30 lej, különböző virágok szálanként 2 lej, fűmag kilogrammja 22 lej, tömbházakat övező kerítés folyómétere 50 lej és termőföld köbmétere 60 lej.A sepsiszentgyörgyi városháza lépcsőházanként 1500 lej értékig támogatja a zöldövezet rendezést. A szükséges összeg 80 százalékát a városháza fedezi, a fennmaradó 20 százalékot pedig a tulajdonosi társulás kell hozzátegye önrészként. A program célja, hogy tavasszal és nyáron az épületek közti zöldövezetek gazdagabbak és rendezettebbek legyenek, ezáltal a városi élettér minősége javuljon, a környezet szebb, kellemesebb legyen.Az önkormányzat arra hívja fel a figyelmet, hogy a kéréseket a lehető leghamarabb adják le, mert a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg, másrészt tekintettel a nagy érdeklődésre, megtörténhet, hogy egyes javak elfogynak. Az igénylők 48 órán belül kötelesek elültetni a növényeket, az egyéb javakat pedig egy héten belül felszerelni. A növények gondozásáért a pályázó felel, az ültetésre vonatkozó szabályok és határidők betartását a Városgazdálkodási Igazgatóság ellenőrzi.

A tavaly nyáron megszervezett lakónegyedi zöldövezeti szépségverseny résztvevői idén ingyenesen vehetnek részt a programban, a kérelmet azonban ők is le kell adják Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálati irodájában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?