FRISSÍTVE - Félbeszakította a velencei kirándulást egy gyulafehérvári iskolai csoport a járvány miatt

Közel ötven fős, gyulafehérvári diákokból és tanárokból álló csoport tér haza vasárnap estére a koronavírus-gócpontnak nyilvánított olaszországi Veneto térségből. A borsi határátkelőnél ellenőrzik őket, adta hírül az Alba24.ro hírportál.

A gyulafehérvári Regina Maria Művészeti Líceum diákjai és tanárai eredetileg néhány napot maradtak volna még Velencében és környékén, de az új koronavírus-járvány hírére szombat reggel sietve hazaindultak a szülők és a román diplomáciai képviselet tanácsára. A csoport Lido de Jesolo településről indult el és Szlovénián, majd Magyarországon keresztül buszoznak haza.  

Az Olaszországból hazatérő iskolásokról a román külügyminisztériumot is értesítették, a borsi határátkelőnél gyors vizsgálatnak vetik alá a csoport tagjait, ha pedig tünetmentesek, akkor továbbutazhatnak Gyulafehérvárra, ahol két hétre karanténba helyezik őket. Eddig a csoport egyik tagjánál sem tapasztalták a fertőzés tüneteit.

FRISSÍTÉS: Ludovic Orban miniszterelnök szerint nincs szükség arra, hogy a gyulafehérvári gyerekeket két hétre karanténba helyezzék, mert Veneto tartománynak nem olyan részéről jönnek, ami fertőzött gócpont lenne, írja a Mediafax. Az egészségügyi miniszterrel egyeztetve arra jutottak, mondta Orban, hogy elég, ha a gyerekek egy hétig otthon maradnak. A diákok egyébként a velencei karnevál idejére időzítették a kirándulást, a híres rendezvényt viszont szintén idő előtt befejezik a járvány miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?