Hazatért a Diamond Princess üdülőhajó hat román utasa

Szombaton hazatértek a Diamond Princess üdülőhajó első román utasai. A hat fertőzésmentes román állampolgár karanténban van egy bukaresti titkos központban – tájékoztat a Mediafax.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Diamond Princess üdülőhajón 17 román állampolgár utazott, 15-en a legénység tagjai, ketten pedig turisták. A hajón dolgozók közül ketten fertőződtek meg koronavírussal, őket még Japánban kezelik, de állapotuk stabil. A román külügyminisztérium szerint a fertőzésmentes romániai utasok közül hatan kérték az evakuálásukat Japánból. Őket más uniós állampolgárok mellett olasz repülőkön szállították Németországba, ahonnan a román légierő C-27J Spartan gépe hozta az országba.  

Nelu Tătaru, az egészségügyi minisztérium államtitkára a Mediafaxnak megerősítette, hogy az előírásoknak megfelelően a hat állampolgárt Bukarestben, egy titkos központban 14 napig karanténban tartják. Külön szobákban szállásolják el őket, ahol megkapják a szükséges ellátást. A korábban elvégzett koronavírus-teszt szerint mindannyian fertőzésmentesek, de a vizsgálatokat a karantén lejárta után megismétlik.

Kapcsolódók

Kimaradt?