Pénteken térnek haza a Diamond Princess üdülőhajó első román utasai

A Japánban tartózkodó brit-amerikai üdülőhajó közel 500 koronavírusos fertőzést nem mutató utasa térhet haza, köztük több romániai is. Ők péntek éjjel érkeznek Romániába, írja a Mediafax.

A Diamond Princess üdülőhajón 17 román állampolgár utazott, 15-en a legénység tagjai, ketten pedig turisták. A hajón dolgozók közül ketten fertőződtek meg koronavírussal, őket Japánban kezelik. A román külügyminisztérium szerint a fertőzésmentes romániai utasok közül hatan kérték az evakuálásukat Japánból, őket más uniós állampolgárok mellett olasz repülőkön szállítják el Jokohamából.A hajót pénteken elhagyó utasok zöme japán állampolgár, emellett Hong Kongból, Kambodzsából, Ausztráliából, Nagy Britanniából, Oroszországból, a Fülöp-szigetekről, Moldvából, Argentinából, Izraelből, Új-Zélandról, Dél-Koreából, Szingapúrból, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Kínából, Kazahsztánból, Németországból, Olaszroszágból és Portugáliából származó állampolgárok térnek haza a romániaiak mellett.

Az MTI tudósítása szerint az üdülőhajón szlovén állampolgárok is utaztak, közülük ketten fertőződtek meg koronavírussal és vonultak kórházba Japánban. További két szlovén állampolgár már csütörtök reggel hazarepült, őket a repülőtéren egy orvoscsoport ismételten megvizsgálta, és fertőzéstől mentesnek nyilvánította, elővigyázatosságból azonban 14 napig még otthon, elszigetelten kell tartózkodniuk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?