Megszavaztattuk: olvasóink készpénzben kérik a gyermeknevelési pótlékot

Portálunk olvasóinak jelentős többsége elutasítja kormányzati politikusoknak azt a felvetését, hogy a gyermeknevelési pótlékot készpénz helyett értékjegyek formájában kapják meg a családok.

A Maszol Facebook-oldalán megkérdeztük olvasóinkat, hogy az állami támogatás kifizetésének melyik módozatát tartják jobb megoldásnak. A mintegy 1700 válaszadó 81 százaléka arra szavazott, hogy maradjon meg a pótlék készpénz formájában történő kifizetése.

Az olvasóink egy része meg is indokolta a szavazatát. „Nem hiszem, hogy az értékjegyeket szeretné a gyermekem gyűjtögetni, ha majd egy drágább dolgot szeretne meg vásárolni” – írtja egyikük. Egy másik olvasónk emlékeztet, hogy gyermeke délutáni foglalkoztatását, sporttevékenységét és étkeztetését is készpénzben fizetteti ki az iskola.

 

Mint ismert, elsőként Ludovic Orban kormányfő vetette fel azt a javaslatot, hogy gyermeknevelési pótlékot készpénz helyett értékjegyek formájában kapják meg a családok, mert így a szülők nem költhetik el más célokra a kiskorúaknak szánt állami támogatást. Az elképzelést a pénzügyminiszter és a munkaügyi miniszter is támogatja. Utóbbi kijelentette, a „megfelelő pillanatban” a munkaügyi tárca közvitára bocsátja a javaslatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?