Beidézték a DNA-hoz Mircea Beuran orvost

Beidézték szerdán a korrupcióellenes ügyészségre (DNA) Mircea Beuran. A DNA székhelyére való érkezésekor a csúszópénz elfogadásával gyanúsított sebész professzor nem kívánt nyilatkozni az újságíróknak.

Beuran kihallgatására egy nappal azelőtt kerül sor, hogy a bukaresti ítélőtábla elbírálja a DNA-nak a fővárosi törvényszék ítélete ellen benyújtott fellebbezését. A törvényszék múlt héten elutasította az orvos előzetes letartóztatásba helyezését, és házi őrizetet rendelt el ellene. A döntés nem volt jogerős, és a vádhatóság megfellebbezte.

A DNA szerint Mircea Beuran 2018. december 18-án 10 ezer eurót kapott egy orvostól azért, hogy egyetemi asszisztensi állás meghirdetését indítványozza a Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. Az összegért cserében Beuran megígérte, hogy az állásra kiírt versenyvizsgát az illető orvos fogja megnyerni. A sebész professzort a szóban forgó orvos jelentette fel a DNA-nál.

Az ügyészek azt is hozzátették, hogy a beígért állást mai napig nem hirdették meg. Mircea Beurant januárban menesztették a Floreasca kórház sebészeti részlegének osztályvezető orvosi tisztségéből, miután egy páciens égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon, majd meghalt.

Kapcsolódók

Kimaradt?