Nem helyezik át más törvényszékre a caracali ügy tárgyalását


-A A+Megalapozatlannak találta és elutasította kedden a craiovai ítélőtábla Alexandra Măceşanu szüleinek kérelmét, hogy az Olt megyei törvényszékről máshová helyezzék a caracali ügy tárgyalását.

Aurel Moldovan, a Măceşanu család ügyvédje azzal indokolta a kérést, hogy „észszerű gyanú” merül fel azzal kapcsolatban, hogy a bíró nem lenne pártatlan az ügyben. A tárgyalóteremben Alexandra szülei, akik több mint fél éve nem tudják, hogy mi történt a lányukkal, először találkoztak Gheorghe Dincával, és ezt nehezen viselték.

A craiovai ítélőtábla elutasította Ştefan Risipiţeanu, a caracali rém bűntársának fellebbezését, fenntartva az Olt megyei törvényszék február 7-én kimondott ítéletét, amellyel meghosszabbította mind Dincă, mind Risipiţeanu előzetes letartóztatását.

A caracali gyilkosságok vádiratát január 15-én iktatták az Olt megyei törvényszéken. Az ügyben Gheorghe Dincát és Ştefan Risipiţeanut állítaná bíróság elé a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT). Dincát Luiza Melencu és Alexandra Măceşanu meggyilkolásával, kiskorúakat érintő emberkereskedelemmel, nemi erőszakkal, holttest meggyalázásával, Risipiţeanut pedig nemi erőszakkal vádolják.

A keddi elutasítást követően az Olt megyei törvényszék elkezdheti a per alapfokú tárgyalását.

(Címlapfotó forrása: Eveniment de Olt)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X